Monipuoliset eväät elämään Steinerkoulusta

Viisihenkisen perheen äiti Viivi Pentikäinen nautti lapsena steinerkoulussa koulunkäynnin kiinnostavuudesta ja monipuolisuudesta. Sen vuoksi hän tahtoi lastensa pääsevän kasvamaan Espoon Steinerkoulun tiiviissä ja luovuuteen kannustavassa ympäristössä.

Pentikäisen perheen kuopus aloittaa koulutaipaleensa Espoon Steinerkoulussa ensi syksynä. Lapsista keskimmäinen käy steinerkoulun viidettä luokkaa, ja lukiota käyvä esikoinen on hänkin steinerkoulun kasvatti.

– Tuntuu tosi hyvältä, että kaikki lapset pääsevät olemaan kouluaikansa tässä tutussa koulussa, Viivi kommentoi.

Steinerkouluissa panostetaan turvallisiin ihmissuhteisiin”

– Espoon Steinerkoulu noudattaa hienosti steinerkoulun perinteitä. On paljon taideaineita ja luovaa toimintaa. Koulu painottaa oppilaiden hyvinvointia ja elämäntaitoja. Lisäksi steinerkouluissa kiinnitetään paljon huomiota lasten yksilölliseen kasvuun. Kaikki saavat olla omia itsejään, Viivi kuvailee.

Steinerkoulussa noudatetaan samoja opetussuunnitelman perusteita kuin muissakin kouluissa. Näiden perusteiden pohjalle rakentuu koulun steinerpedagoginen opetussuunnitelma, johon kuuluu tavallisten oppiaineiden ja taideaineiden lisäksi myös esimerkiksi tunne- ja sosiaalisten taitojen opetusta. Koulussa korostuu myös yhteisöllisyys.

– Saman luokan kanssa ollaan parhaimmillaan yhdeksän vuotta, joten ryhmistä tulee todella tiiviitä. Lisäksi oma tuttu opettaja kulkee koko koulutien ajan oppilaan mukana. Steinerkouluissa panostetaan erityisesti tiiviisiin ja turvallisiin ihmissuhteisiin, Viivi kertoo.

Yhteistyö perheiden kanssa on tiivistä

Viivi suosittelisi steinerkoulua kaikille lapsille ja perheille. Erityisen paljon steinerkoulu voi antaa perheille, jotka tahtovat olla mukana koulun elämässä.

– Steinerkouluissa uskotaan siihen, että yhdessä tekeminen ja vanhempien toisiinsa tutustuminen tuovat hyvinvointia ja yhteisöllistä turvallisuutta kaikille, Viivi huomioi.