Uusia ystäviä sekä lapsille että vanhemmille

Mikko Vaahteranoksan lapsista kaksi vanhinta käy tällä hetkellä Espoon Steinerkoulua. Myös kuopus tulee aloittamaan koulutaipaleensa samassa koulussa. Mikon kokemusten mukaan koululla viihtyvät sekä lapset että vanhemmat.

Steinerkoulun toiminta oli tullut Vaahteranoksan perheelle tutuksi sukulaisten kautta.

Moni Vaahteranoksan lasten serkuista on käynyt Espoon Steinerkoulua, mikä vaikutti koulun valintaan. Myös Laura-vaimo on käynyt lapsena steinerkoulun.

– Valinta oli lopulta helppo. Tutustuimme myös lähikouluun, mutta tämä vei lopulta voiton, Mikko kertoo.

Steinerkoulussa kasvaa kokonaisvaltaisia ihmisiä

–  Steinerkoulussa painotetaan enemmän sosiaalisia taitoja, välittämistä ja huolenpitoa kuin tavallisissa peruskouluissa. Uskon, että sitä kautta oppilaista tulee kokonaisvaltaisempia ihmisiä, Mikko miettii.

Mikon mukaan steinerkoulun oppilaat saavat opettajalta enemmän huomiota kuin muissa peruskouluissa. Kaikki otetaan huomioon, ja ympäristö on yhteisöllinen.

– Myös vanhemmat osallistuvat aktiivisesti toimintaan. Tämä on aika aktiivinen yhteisö, Mikko toteaa.

Positiivinen ilmapiiri takaa viihtyvyyden

– Täällä on erityisen positiivinen ja iloinen ilmapiiri. Lapset on saaneet hyviä ystäviä ja kertovat iloisesti koulun tapahtumista. Myös vanhemmat ystävystyvät keskenään ja tekevät asioita yhdessä, Mikko luonnehtii.

Mikko suosittelisi koulua kaikille espoolaisperheille juuri ilmapiirin vuoksi. Hänen mukaansa sekä oppilaat että vanhemmat käyvät koululla mielellään.

– Aamuisin tänne on tosi kiva tuoda, koska he juoksevat iloisesti. Ketään ei tarvitse koskaan pakottaa kouluun, Mikko iloitsee.