Taideaineet tasapainottavat koulupäiviä

Taiteesta pitävä Ornella käy toista vuotta Espoon Steinerkoulun lukiota. Miettiessään lukiovalintoja hän kuuli tuttavaltaan Steinerkoulusta, joka vaikutti rennolta ympäristöltä suorittaa lukio-opinnot. Steinerkoulussa painottuvat taideaineet, jotka tuovat tasapainoa koulupäiviin.

Espoon Steinerkoulun lukiossa voi korvata joitain opetussuunnitelman kursseja niin sanotuilla Steiner-kursseilla. Muutoin opiskelu poikkeaa Ornellan mielestä muista lukioista yllättävän vähän. Kaikki lukiolaiset esimerkiksi valmistautuvat samoihin ylioppilaskirjoituksiin.

– Taideaineet ja eurytmia tasapainottavat koulupäivää. Lukuaineiden lisäksi päiviin mahtuu yleensä myös taideaineita, mikä auttaa keskittymään, Ornella toteaa.

Kaikki ovat kavereita keskenään

– Kouluun tullessani yllätyin siitä, kuinka sosiaalisia kaikki ovat. Kaikki ovat kavereita keskenään, mikä varmaan johtuu siitä, että meitä on vain kolme luokallista. Kaikki ystävystyvät ja tulevat toimeen keskenään, Ornella pohtii.

Ornella ei ole koskaan kohdannut koulussaan kiusaamistilanteita. Opiskelijoiden lisäksi myös opettajien kanssa on helppo tulla toimeen, ja nämä tahtovat aina auttaa opiskelijoita.

– Suosikkiopettajani ovat sellaisia, jotka pystyvät heittämään läppää, eivätkä ota asioita liian tosissaan. Sellaisten opettajien kanssa on helppo kommunikoida, Ornella kertoo.

Oma paikka löytyi Steinerkoulun lukiosta

Ornella ei vielä ole varma, minne tie vie lukion jälkeen. Tällä hetkellä hän nauttii juuri Steinerkoulun lukion arjesta ja tietää olevansa juuri itselleen sopivassa paikassa.

– Steiner on opettanut minua sosiaalistumaan. Nykyään pystyn juttelemaan kaikille, ja se on todella helppoa. Lisäksi täällä oppii olemaan avoin uusille ihmisille ja asioille, Ornella mainitsee.