Espoon Steinerkoulun lukion opeista on hyötyä jatko-opinnoissa

Pari vuotta sitten valkolakin päähänsä painanut Jerry muistaa yhä tutustumiskäyntinsä Espoon Steinerkoulun lukioon. Ensireaktio tulevasta koulusta oli hämmennys, sillä koulu näytti Jerryn mielestä suurelta päiväkodilta. Koulusta löytyi kuitenkin kannustava ja luova ympäristö, jonka opeista on ollut paljon hyötyä myös luovan alan jatko-opinnoissa.

Jerry pitää entistä oppilaitostaan yhteisöllisenä kouluna, joka opettaa avoimuutta ja sosiaalisia taitoja. Tutustumiskäynnin hämmennys muuttui nopeasti kokemukseksi itselle sopivasta paikasta.

– Kouluun tutustuttuani se alkoi vaikuttaa itselleni sopivalta ympäristöltä. Koen tarvitsevani luovaa sosiaalista ympäristöä, ja täältä sellainen löytyi, Jerry kertoo.

”Paras koulu, jossa olen ollut”

– Espoon Steinerkoulun lukio tarjosi itselleni luovuuteen kannustavan ympäristön. Täällä oli paljon kuvaamataitoa, ja teimme esimerkiksi savitöitä. Oli myös muun muassa kengäntekokurssi ja kuoro, Jerry muistelee.

Nykyään Jerry opiskelee ajoneuvomuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa. Steinerkoulussa tutustuttiin moniin taiteen aloihin, mistä Jerryn mukaan on ollut paljon hyötyä jatko-opinnoissa. Lisäksi lukiosta tarttui mukaan yleissivistystä.

– Täällä opetettiin oppimaan asioita tietyllä tavalla. Se kyky on tallessa edelleen. Tärkeimpiä asioita tässä koulussa oli myös yhteisöllisyys, jonka vuoksi tämä on kyllä paras koulu, jossa olen ollut, Jerry toteaa.

Kaikkia kohdellaan yksilöinä

Espoon Steinerkoulun lukiossa kaikkia kohdellaan yksilöinä. Lukiossa oppi ymmärtämään, että tiimityöskentelyssä kaikki ovat erilaisia henkilöitä, joilla on omat näkökulmansa siihen, kuinka tietty ongelma tulisi ratkaista. Opitusta ajattelutavasta on hyötyä tulevien opintojen ja työelämän sosiaalisissa tilanteissa.

– Se mitä itselleni jäi tästä koulusta käteen, on sosiaaliset taidot ja avoimuus, käsitys ihmisten yksilöllisyydestä sekä kyky oppia asioita tietyllä tavalla, Jerry tiivistää.